torstai 28. huhtikuuta 2011

Grilliin pääsee myös kananen

Täällä Kanadassa lihatiskissä ei juurikaan ole valmiiksi marinoituja lihoja. Olen siis kehitellyt herkullisia marinadeja varsinkin kanalle, sillä se tuppaa olemaan usein melko mautonta ilman kunnon maustekerrosta.


Suosittelen esimerkiksi tällaisen marinadin tekemistä grilliin tai pannulle menevälle kanalle:

loraus oliiviöljyä
loraus soijakastiketta
tuoreita yrttejä (minulla oli persiljaa ja basilikaa)
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa & pippuria

Tykkään itse leikata kanafileet kolmeen tai kahteen osaan (täällä ne tuntuvat olevan melko massiivisia kooltaan). Kyllä katoaa kanat makeisiin suihin!

Yrteiksi sopivat varmaan ihan mitkä vaan sattuvat olevan hollilla. 


Uusin kotipuutarhan tuttavuus on tämä timjami.


Sekä sen kaveri oregano.


Vanhempaa polvea edustaa Herra Basilika, jonka olen ihan itse pienestä siemenestä kasvattanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti