torstai 28. huhtikuuta 2011

Lasagnea ilman pastaa

Innostuin vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta näin kesän korvilla ja päätin kokeilla kesäkurpitsalasagnea. Ihan mielettömän hyvää tuli!


Kesäkurpitsalasagne
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 prk raejuustoa
2 dl emmental-raastetta
4 rkl pippurituorejuustoa
1 prk kolmen sipulin kermaa
Jauhelihakastike
400 g sika-nautajauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
50 g meetvurstia
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk yrttitomaattimurskaa
n. 80 g kalamata oliiveja (kivelliset parhaita)
kuivattua basilikaa

Aloita tekemällä jauhelihakastike. Paista jauheliha. Lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli sekä meetvursti. Paistele hetken ja lisää lihaliemikuutio sekä tomaattipyree. Lisää tomaattimurska ja pilkotut oliivit. Lisää myös basilika ja anna porista sen aikaa kun leikkaat kesäkurpitsat litteiksi siivuiksi. Kokoa lasagne kuten normaalikin. Itse kokosin sen seuraavasti: ensin jauhelihakastiketta, sitten raejuustoa (muutama murunen per kerros) ja hieman emmentaalia, sen jälkeen kurpitsaa. Keskikerrokseen laitoin raejuuston kaveriksi pieniä pippurituorejuustonokareita. Viimeisen kurpitsakerroksen päälle laitoin ensin emmentaali-raastetta sitten tomaattisiivuja ja viimeiseksi pippuria ja hieman aromisuolaa tomaattien mausteeksi. Laitan aina pitsaankin juuston alimmaiseksi, jotta siitä ei muodostuisi uunissa pahan makuista palanutta kuorta komeuden päälle.

Vinkki! Oliiveista saa kiven pois helposti painamalla sitä ensin veitsen lappealla osalla ja sen jälkeen aukaisemalla peukalon kynsillä oliivin. Kivi irtoaa kuin itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti