torstai 13. lokakuuta 2011

Hieman tulisempi makkarakeitto

Ostamamme grillimakkarat olivat sen verran tulisia, että mieleeni muistui Ruokalan tulinen makkarakeitto, jota olen tehnyt aikaisemmin. Sovelsin siis nyt ohjetta sopivaksi sen mukaan mitä meillä oli.


Tästä riitti kahdelle lounaaksi.

1 porkkana tai puolikas isommasta
1 pieni sipuli tai puolikas isommasta
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
1-2 tulista makkaraa
paseerattua tomaattia
vettä
tuoretta persiljaa tai muuta yrttiä
(tuoretta chiliä tai chilihiutaleita)

Pilko sipuli ja porkkana pieniksi palasiksi sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää mustapippuria sekä makkara palasina (jos makkara ei ole kovin tulista voit lisätä pilkottua tuoretta chiliä tai chilihiutaleita). Paistele kunnes makkara ruskettuu sekä porkkana ja sipuli ovat pehmeitä. Lisää paseerattua tomaattia sekä vettä niin että keiton koostumus jää kuitenkin melko paksuksi. Tarjoile leivän kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti